Tizenkilenc egészségügyi hiányszakmát nevesített az emberi erőforrások minisztere a jövő évre. Az erről szóló tájékoztató a kormány hivatalos honlapján olvasható.


Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről szóló kormányrendelet alapján jövőre hiányszakmának számít egyebek között a csecsemő- és gyermekgyógyászat, az igazságügyi, az oxyológiai és sürgősségi orvostan, a radiológia, a pszichiátria, a sugárterápia, a tüdőgyógyászat, az infektológia, a patológia, a neurológia és az orvosi laboratóriumi diagnosztika.

Szintén e rendeletben tették közzé a jövő évi központi gyakornoki és a rezidensi keretszámokat is.

Eszerint a négy orvosegyetemi képzőhelyre összesen 179 központi gyakornoki helyet hirdettek. A háziorvostan és oktatói utánpótlás céljára - négy szakmában - meghirdetett központi gyakornoki keretlétszám a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában (DEOEC) 41 fő, a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) 38, a Semmelweis Egyetemen (SE) 61, a Szegedi Egyetem (SZTE) 39 fő.

A rendelet szerint jövőre összesen 988 rezidensi keretszámot hirdettek; a DEOEC-en 242-t, a PTE-n 205, a SE-n 332 és Szegeden 209 helyet.

Költségtérítéses képzésre összesen 1136 helyet hirdettek.

A rendelet értelmében a keretszámok jövő év december 31-ig használhatók fel.

Forrás: szakszervezetek.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Thursday the 28th. .