A legtöbben angliai munkát keresnének, az adminisztrációs, idősgondozói és egészségügyi állásajánlatok a legnépszerűbbek – írja a Világgazdaság.


   7 régióból 6 régió lakossága angliai munkavégzésre pályázott - derül ki a tjobs.hu felméréséből. Budapestről 35.50 százalékos arányban jelentkeztek külföldi munkavállalásra a többi régióhoz viszonyítva, legkevesebben pedig Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből.

   A regionális felmérésből kiderült, hogy Magyarországról többen pályáztak nők (55.59 százalék) , mint férfiak (44.41 százalék), ami azt eredményezi, hogy külföldi munkavállalásra leginkább a nők nyitottabbak, mint a férfiak. A legtöbb női (69.23 százalék) és a legkevesebb férfi pályázás (30.77 százalék) Nógrád megyéből történt  a többi megyéhez viszonyítva. Békés képezte azt a megyét, ahonnan a legkevesebb női (38.24 százalék) azonban a legtöbb férfi (61.76 százalék) jelentkezés történt.

   Dél-Dunántúl kivételt képez a többi régióhoz viszonyítva, mivel  az összes régióból a legtöbben angliai munkavégzésre jelentkeztek, viszont Somogy, Baranya és Tolna lakosságából jelentkeztek egyedül a  legtöbben németországi munkavégzésre, 38.16 százalékos arányban.

   A 7 régióból csupán Közép-Magyarország és Észak-Alföld kivételével, egészségügy kategóriában meghirdetett állásokra jelentkezett a pályázók legtöbbje. Közép-Magyarország lakossága figyelmét az adminisztráció-irodai állások keltették fel leginkább, Észak-Alföldről pedig a legtöbben idősgondozói munkákra pályáztak.

   Budapestről történt a legtöbb jelentkezés a 2013-as évben, 51.97 százalékban, Pestről 48.03 százalék. A statisztika alapján a legtöbben adminisztráció-irodai (12.90 százalék) munkákra, idősgondozói (12.23 százalék) és egészségügyben (10.88 százalék) meghirdetett állásokra jelentkeztek.

   A legalacsonyabb pályázási arány a gyógyszerészetben, vegyipar-petrolkémiában és szakmai gyarkorlat kategóriában meghirdetett állások területén volt mérhető, csupán 0,08 százalékban. Anglia, Németország területén meghirdetett állásokra illetve folyami hajókon történő munkavégzésre történt a legtöbb jelentkezés.

   Közép-Magyarországot a Dél-Dunántúl követi a második legtöbb jelentkezéssel (12.81 százalék). A harmadik legtöbb jelentkezéssel rendelkező régió a statisztika szerint Dél-Alföld volt (12,57 százalék). A legtöbben Bács-Kiskun megyéből pályáztak (43,35 százalék), ezt követi Csongrád (35,6) és Békés (21,05 százalék).

   Az előrejelzések szerint a 2014-es év elején is hasonló tendenciának lehetünk tanúi mivel Angliából és  Németországból származik jelenleg is a legtöbb külföldi álláslehetőség.
 
Forrás: Világgazdaság

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Friday the 29th. .