Kommunikációs kampánnyal segítené a nők munkaerőpiaci helyzetét a szegedi Munkavilága Közhasznú Egyesület, mert a nők azonos pozíciókban továbbra is több mint 17 százalékkal keresnek kevesebbet, mint a férfiak. A kampány megvalósítását a Norvég Alap forrásaiból finanszíroznák.

 

Losonczi-Tóth József, a szervezet elnöke a Rádió 88-nak elmondta: a Munka Világa Közhasznú Egyesület vállalkozók, egyetemi tanárok és civil szervezetek bevonásával egyeztetést kezdeményezett munkahelyi női esélyegyenlőség elősegítő program kidolgozására.

Ugyancsak riasztó adat, hogy az 5 év alatti gyereket nevelő nők 30 százaléka, a háromgyermekeseknek pedig csak 10 százaléka dolgozik. Az érintettek egyharmada tér vissza korábbi munkahelyére, és több mint 50 százalékuk tartósan inaktív. Ennek egyik alapvető oka a nők munkaerő piaci esélyegyenlőségének hiánya.

Losonczi-Tóth József közölte: a hagyományos nemi szerepeket érintő felfogás következtében a gyermekvállalás – nevelés a nők életpályáját kedvezőtlenül befolyásolja. A munkáltatók esetenként a férfiakénál korlátozottabb rendelkezésre állásukkal számolnak.

A Munkavilága Közhasznú Egyesület legutóbbi egyeztetésén a nők felzárkózásának elősegítésére a munkaerő piacon egy figyelemfelhívó kampány kidolgozására született javaslat. A kampány célja az egyetemekkel és a témában érintett civil szervezetekkel együtt, hogy a vállalati szféra foglalkoztatási értékrend javulása megtörténjen a női foglalkoztatás javára, továbbá, hogy az egyetemek a vállalati szférával együttműködve, a gyakorlati helyek bővülésével munkavégzésre teljes körűen felkészített fiatalokat tudjanak képezni.

 

Forrás: szegedma.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Thursday the 25th. .