Az LMP azt követeli, hogy a kormány egyeztessen a szakszervezetekkel a jövő évi minimálbér összegéről - mondta az ellenzéki párt társelnöke, miután kedden tárgyalt a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökével.


Schiffer András az MTI-nek nyilatkozva közölte: a szakszervezet és annak elnöke, Balogh Béla is azt követeli, hogy a kormány tárgyaljon velük a jövő évi minimálbér összegéről, de azt is, hogy annak mértéke érje el a létminimumot. 

Schiffer András a multik és a kizsákmányolás törvénykönyvének nevezte a munkát szabályozó kódexet, amely szerinte - és Balogh Béla szakszervezeti elnök szerint is - tragikus helyzetet teremtett a munkavállalói jogok és az érdekképviseletek szabadsága terén, lehetetlenné téve az általános sztrájkot. 

Mesterségesen szorítják le a bérszínvonalat azok a munkahelyek - jellemzően a közszférában -, amelyek állások megszüntetése után közfoglalkoztatottakat alkalmaznak - jelentette ki Schiffer András az egyre nagyobb méreteket öltő dolgozói szegénységről szólva. 

A társelnök az érdekképviseleti vezetővel együtt a szociális párbeszéd helyreállítását is szorgalmazta.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Thursday the 28th. .