Civil szervezetek és szakszervezetek tüntetnek vasárnap délután Budapesten a költségvetési törvény hétfői elfogadása ellen.


A megmozduláshoz mintegy 30 szakszervezet - egyebek mellett az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) - csatlakozott, továbbá a Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport is – közölte a tüntetés főszervezője, Vajda Zoltán, a 60 ezren a magánnyugdíjukért nevű civil szerveződés vezetője csütörtökön sajtóbeszélgetésen.

A demonstráción felszólal Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen szerveződés vezetője, Székely Tamás, az ASZSZ elnöke, Vajda Zoltán, valamint Nagy Emília, a felsőoktatásban oktatók és kutatók autonóm szerveződésének, az Oktatói Hálózatnak az aktivistája és Kárpáti Tibor civil aktivista.

Székely Tamás ASZSZ-elnök elmondta: a költségvetés elleni megmozdulásokhoz a szövetség valamennyi tagszervezete csatlakozott. "Tarthatatlan, hogy egyeztetés nélkül megy át ez a költségvetés, mint kés a vajon, miközben emberek milliói járnak nagyon rosszul" – fogalmazott. Az elmúlt négy év után a következő egy év is olyan megszorításokat tartalmaz, amelyek miatt a munkavállalók helyzete tovább fog romlani, a munkavállalói szegénység tovább nő – tette hozzá.

Gulyás Balázs azt hangsúlyozta: a költségvetésben az internetadónál jóval nagyobb megszorításokról van szó, amik veszélyeztetik az ország hosszú távú fejlődését.

Vajda Zoltán úgy vélekedett: "össznépi, civil megmozdulásra" van szükség a kormánnyal szemben. Sok ügy feltorlódott az elmúlt időszakban, amikkel kapcsolatban különálló civil tüntetések voltak, de van egy nagy közös ügy, amivel szembe kell menni: a költségvetés – mondta a demonstráció főszervezője.

Forrás: ma.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Friday the 29th. .