A hazai lakosság mintegy 71 százaléka véli úgy, hogy vélhetően az állami nyugdíj nem lesz elegendő ahhoz, hogy megéljen belőle. Ennek ellenére a megkérdezettek több mint 60 százaléka nem rendelkezik és nem is tervez nyugdíjcélú megtakarítást - derült ki az OTP Öngondoskodási Indexből.


  Az OTP legfrissebb közleménye szerint bizakodásra adhat okot, hogy az elmúlt egy évben, a válság óta először növekedett a pénztári tagok száma és az eseti befizetések összege.

  Az OTP Öngondoskodási Indexből kiderült, hogy a hazai lakosság mindössze 18 százaléka gondolja, hogy a megélhetéséhez elegendő lesz az állami nyugdíj. Külön érdekesség, hogy alig több mint a megkérdezettek fele gondolta úgy, hogy, amikor eléri a nyugdíjkorhatárt, akkor lesz elegendő szolgálati éve ahhoz, hogy nyugdíjba tudjon menni.

   A megkérdezetteknek mindössze 12 százaléka rendelkezik valamilyen kifejezetten nyugdíjcélú megtakarítással, de további 20 százalék tervezi, hogy a közeljövőben szeretne gondoskodni a saját időskori jólétéről.
 
   Tehát a lakosság több mint 60 százaléka valami rendkívüli eseményben bízik.

Forrás: Portfolio

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Thursday the 25th. .