A most induló Geomatech program segítségével a gyerekek a számukra szokásos eszközökön is találkozhatnak a matematikával – jelentette ki a Magyar Tudományos Akadémia elnöke az M1 Ma reggel című műsorában. A program a természettudományos tárgyak népszerűsítését tűzte ki célul.

 

Sok nehézséggel küzd ma a természettudomány-oktatás, a figyelem elfordult a területtől – mondta Pálinkás József. Az okok között említette, hogy a 90-es évek előtt a természettudományos képzések révén mások voltak a lehetőségek, a jogi, közgazdasági tanulmányokkal „nem nyílt ki úgy a világ”. Másrészt kevés figyelmet fordítottunk arra, hogy megváltozott az életünk, a fiatalok nem találkoznak azokkal a jelenségekkel, amelyek felkeltenék az érdeklődésüket; ma az iskolákban gyakorlatilag nem végeznek kísérleteket – folytatta. Az oktatás elment afelé, hogy a kitűnő elméleteket megmagyarázzák, de ez a gyerekeket „nem hozza lázba”.

Kiemelte: vissza kell térni a gyakorlatorientált, problémaalapú oktatáshoz, ami nem csupán pénz, hanem szemlélet kérdésre is. "Most hideg van, látjuk, hogy megfagy a víz", de a fiatalok, különösen a nagyvárosokban élők ma egyáltalán nem találkoznak a természettudomány leírta jelenségekkel – tette hozzá.

Addig nem is változik meg a helyzet, míg legalább egy természettudományos tárgyból nem lesz kötelező az érettségi – jelentette ki Pálinkás József a Ma reggelben.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Wednesday the 18th. . Hostgator coupons adatments, adat visszallts, adathelyrellts, letrlt, formzott, particionlt, pen drive, bit byte bjt kilobjt kilobyte megabjt megabyte gigabjt gigabyte terabjt terabyte terrabjt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector szmtgp szerviz, szmtgp javts, pc javts otthonban, pc szerviz otthonban,  pc szerels otthonban, szmtgp javts otthonban, szmtgp szerviz otthonban, szmtgp szerels otthonban, laptop javts, laptop szerviz, laptop szerels otthonban szmtgp szerviz, szmtgp javts, pc javts otthonban, pc szerviz otthonban,  pc szerels otthonban, szmtgp javts otthonban, szmtgp szerviz otthonban, szmtgp szerels otthonban, laptop javts, laptop szerviz, laptop szerels otthonban