Túrázás

A csend, a nyugalom, a falusi séták és a fürdőzés mellett a túrázni vágyok is elindulhatnak, hiszen, Bükkszék környéke természeti szépségben, kirándulóhelyekben is gazdag. Valódi béke szigete tehát a Mátra és a Bükk találkozásánál, ahova érdemes ellátogatni!

Kirándulási lehetőségek

* Eger
* Parád
* Parádsasvár
* Sirok

Túrák

Gyalogtúra:

Bükkszék-Siroki vár-Bükkszék
Táv: kb.16 km
Ajánlott térkép: Bükk déli rész Bükkszékr?l elindulva a piros jelzést kell követni. Elhaladunk a Répásitanya mellett. A Szalokma-völgyön át beérünk Sirokba, ahol rátérünk a piros, kék jelzésre, majd rövid idő múltán a kék jelzést követjük. A kék jelzésről balra letérünk a kék+ turistaútra, amely a Siroki várhoz visz föl. Jó minőségű aszfaltozott úton haladunk, majd betonúton és a legvégén kövezett út visz föl a várba. A várból csodálatos kilátás nyílik a falura, illetve a Barát és Apáca sziklákra. A várból elindulva a kék jelzést követjük. A kék jelzésről balra rátérünk a piros+ jelzésre, majd pár száz méter után a piros jelzésre, amelyen visszaérünk Bükkszékre.

Kerékpártúra:
Bükkszék-Búzás-völgyi tó-Bükkszék
Táv: 27 km
Ajánlott térkép: A Mátra turistatérképe Bükkszékr?l elindulva Terpes felé vesszük az irányt. Terpesnél a kerékpárúton átmegyünk Szajlára, majd Szajláról Recsk felé vezető úton érjük el a Búzás-völgyi tározót. A tározó szabadon körbekerékpározható. A tótól elindulunk Recsk felé, majd Recsken balra kanyarodva a 24. sz. úton visszatekerhetünk Sirokba. Sirokból pár km kerékpározás után visszaérünk Bükkszékre.

Horgászat:
Búzás-völgyi tározó:
A horgászok kellemes kikapcsolódásra lelnek a Búzásvölgyi-tónál. A Szajla felé vezető úton juthatunk ide. A tó vízfelülete 50 hektár. Az odavezető út legmagasabb pontjáról csodálatos kilátás nyílik a településre és a Kékes távoli csúcsára, másik irányban pedig elénk tárul a tó, és a víkendházak színes kavalkádja (országos horgászengedély vagy napijegy birtokában bárki horgászhat itt). A tó gyalogosan és járművel körbejárható, bár a kb. 8 km-es útból csak 2 kilométer aszfaltozott. A vízparton parkoló található.
A vízparton vagy közvetlen közelében büfé található.
Terület: 54,0 ha
Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, kárász, keszeg,
Napijegy-vásárlási lehetőség: Tóparti halőrház; recski Kiss ABC
Elvihető nemes halak száma: 2-2 db
Elvihető egyéb halak mennyisége: 5 kg
Nappali horgászati lehetőség: 0-24 h
Éjszakai horgászati lehetőség: 5-9 h

Barangoló! Bükkszék környéke

Parád, Parádfürdő, Parádsasvár Parád egy sajátos népi kultúrát megteremtő népcsoport, a palócok életterületének geográfiai középpontja. Palócföldnek a magyar nyelvterület északi részét, a Felfödet nevezik és ennek a palóctájnak centruma a Mátra és környéke. A népi kultúra széles és színes kínálata téged is magával ragad majd! A falu magja a Tarna folyó völgyében húzódik, és földrajzilag hozzátartozik még három kisebb település: az erdők között fekvő Parádsasvár, Parádfürdő és Parádóhuta.

Kékestető
Az ország legmagasabb pontját nem hinni, hogy bárkinek is be kellene mutatni. A tévétorony, a kiváló levegő, a túralehetőségek miatt ne hagyd ki! Tűzd ki te is zászlódat és büszkélkedj vele!

Szalajka-völgy
A Szilvásvárad községhez tartozó Szalajka-völgy a Bükk hegység és az ország egyik legszebb magashegységi jellegű völgye. A természet szinte halmozza itt a szépséget, de történelmi emlékeket is rejt a vidék. A természeti értékek között tarthatjuk számon a Szalajka-patakot, a Sziklaforrást, a Fátyol-vízesést vagy az erdei tanulóút-sétautat, a történelmi nevezetességek között az istállóskői ősemberbarlangot, a vidék ipari történetét megidéző Erdei Múzeumot, a Mária-vasbányát és a közelben lévőtörténelmi várromokat: a tatárjárás előtti Éleskővár romjait és a Mátyás király korabeli lovagvár, a Gerennavár ma már alig felfedezhetőmaradványait. A völgy főértéke a sebes folyású Szalajka-patak. A Szalajka név egy régi mesterségre utal. Itt állították elő ugyanis az üveggyártáshoz nélkülözhetetlen alapanyagot, a hamuzsírt, amelynek latin neve sal alcalicus volt, s ebből képezték a szalajka nevet. A kb. 4 km hosszú Szalajka-völgyben folyó Szalajka-patak medrét több helyen mesterségesen megduzzasztották, a tavakban pisztrángot tenyésztenek. Nyáron a keskeny nyomtávú kisvasúttal is végig lehet menni a völgyön.

Sirok A község a Mátra keleti szélén, a két Tarna-patak összefolyásánál található völgykatlanban terül el. A vár, alatta a régi pincesor és a modern belső részek kellemes összképet nyújtanak. Sirok történetének szerves részét képezi a siroki vár. A vár a település központjától 1 km-re, északra található Vár-hegy 294 m magas kopár riolittufa kúpján épült. Romjaiban is megragadó látványt nyúlt az év minden hónapjában. A rom alsó várudvarát és kazamatáit az 1960-as években kezdték el feltárni. Sajnos ma már életveszélyes a vár, ám kellő óvatossággal megtekinthető.

Települések Bükkszék 25 kilométeres körzetében:

Abasár ~30 km
Aldebrő~27 km
Andornaktálya ~29 km
Arló ~27 km
Balaton ~19 km
Bárna ~27 km
Bátor ~8 km
Bekölce ~15 km
Bélapátfalva ~18 km
Bodony ~15 km
Borsodnádasd ~19 km
Borsodnádasd (Lemezgyár) ~19 km
Borsodszentgyörgy ~28 km
Bükkmogyorósd ~25 km
Bükkszenterzsébet ~9 km
Bükkszentmárton ~19 km
Bükkzsérc ~30 km
Cered ~29 km
Csernely ~26 km
Csokvaomány ~30 km
Demjén ~26 km
Domaháza ~27 km
Domoszló ~23 km
Dorogháza ~26 km
Eger ~22 km
Eger (Felnémet) ~22 km
Eger (Szarvask?) ~22 km
Egerbakta ~13 km
Egerbocs ~9 km
Egercsehi ~12 km
Egerszalók ~21 km
Egerszólát ~16 km
Erd?kövesd ~10 km
Farkaslyuk ~30 km
Fedémes ~6 km
Feldebrő~24 km
Fels?tárkány ~22 km
Hevesaranyos ~7 km
Istenmezeje ~17 km
Ivád ~12 km
Járdánháza ~24 km
Kisfüzes ~5 km
Kisnána ~19 km
Kissikátor ~28 km
Lénárddaróc ~28 km
Markaz ~25 km
Mátraballa ~14 km
Mátraderecske ~10 km
Mátramindszent ~22 km
Mátranovák ~19 km
Mátranovák (Bányatelep) ~19 km
Mátraszele ~27 km
Mátraszentimre ~29 km
Mátraszentimre (Galyatet?) ~29 km
Mátraszentimre (Bagolyirtás) ~29 km
Mátraszentimre (Mátraszentistván) ~29 km
Mátraszentimre (Mátraszentlászló) ~29 km
Mátraterenye ~21 km
Mátraterenye (Homokterenye) ~21 km
Mátraterenye (Nádújfalu) ~21 km
Mikófalva ~16 km
Mónosbél ~16 km
Nemti ~25 km
Noszvaj ~28 km
Parád ~16 km
Parád (Parádfürd?) ~16 km
Parádsasvár ~21 km
Pétervására ~9 km
Recsk ~10 km
Sirok ~8 km
Szajla ~5 km
Szentdomonkos ~12 km
Szilaspogony ~22 km
Szilvásvárad ~25 km
Szúcs ~11 km
Szuha ~24 km
Tarnalelesz ~10 km
Tarnaszentmária ~15 km
Terpes ~4 km
Tófalu ~29 km
Váraszó ~11 km
Verpelét ~20 km

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Wednesday the 14th. . Hostgator coupons adatments, adat visszallts, adathelyrellts, letrlt, formzott, particionlt, pen drive, bit byte bjt kilobjt kilobyte megabjt megabyte gigabjt gigabyte terabjt terabyte terrabjt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector szmtgp szerviz, szmtgp javts, pc javts otthonban, pc szerviz otthonban,  pc szerels otthonban, szmtgp javts otthonban, szmtgp szerviz otthonban, szmtgp szerels otthonban, laptop javts, laptop szerviz, laptop szerels otthonban szmtgp szerviz, szmtgp javts, pc javts otthonban, pc szerviz otthonban,  pc szerels otthonban, szmtgp javts otthonban, szmtgp szerviz otthonban, szmtgp szerels otthonban, laptop javts, laptop szerviz, laptop szerels otthonban