A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) sikeresen pályázott az Új Magyarország programban. Az elnyert támogatás értéke 50.000.000 forint. A projekt elnevezése: Kapacitásfejlesztés a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezeténél. A megvalósítási idő: 2014. január 1. és 2015. június 30. A projekt célja taglétszámunk növelése.


A projekt megvalósítása során képzéseket tartunk munkajogi ismeretek bővítése céljából, pénzügyi képzést tartunk a gazdasági ügyekkel foglalkozóknak, a választott vezetőinknek beszéd és vitakészség fejlesztését segítjük és felkészülünk a felsőoktatás területét érintő ágazati kollektív szerződés megkötésére. Szemináriumokat és konferenciákat rendezünk az érdekképviseleti munka elméletéről és a gyakorlatáról, a szakszervezeti munka időszerű kérdéseiről. Kifejezett célunk a fiatalok bevonása a szakszervezeti munkába.

Széleskörű kérdőíves felmérés alapján tanulmányt készítünk – az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetségével közösen - a felsőoktatás területén tapasztalható, a munkavállalói érdekképviselettel szembeni nagyfokú passzivitás okairól. E tanulmány fő célja szintén a taglétszámunk növelésének lehetőségeit feltárni.

A projekt megvalósítása során az FDSZ iroda és a projekt menedzsment munkájának technikai feltételeit informatikai eszközbeszerzésekkel tesszük hatékonyabbá.

A honlapunkon külön oldalon adunk tájékoztatást a TÁMOP rendezvényekről, a projekt aktuális híreiről: www.fdsz.hu.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Thursday the 21st. .