Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját az Értelmiségi Szakszervezeti Szövetség. Ez alkalomból a Benczúr Hotelben október 14-én ünnepi ülést tartott, amelyen részt vettek az EUROCADRES és a társ konföderációk képviselői is.

A megjelenteket Kuti László, az ÉSZT elnöke köszöntötte, majd átadta a szót Vígh László az ÉSZT tiszteletbeli elnökének, a rendezvény levezető elnökének. Vígh László felkérte Kis Papp Lászlót, az ÉSZT másik tiszteletbeli elnökét, az ünnepi beszédének megtartására.

Kis Papp László beszédében bemutatta az ÉSZ történelmének fontosabb eseményeit az alakulástól napjainkig. Beszélt a kezdeti nehézségekről, a sikerekről, a nagyobb demonstrációk szervezéséről és az ÉSZT állandó tárgyalási készségéről.

Ezt követően Martin Jefflén, az EUROCADRES elnöke köszöntötte angol nyelven az ünneplőket. Őt Józef Neimiec ETUC főtitkárhelyettes követte.

Az angol nyelvű köszöntők után társkonföderációk képviselői köszöntötték a megjelenteket.

Elsőként Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke kapott szót. Őt Palkovics Imre a Munkástanácsok elnöke és Varga László a Magyar Szakszervezetek Szövetségének alelnöke követte.

A köszöntések után Kuti László elnök mondott beszédet, amelyben kitért arra, hogy mik a rövid és hosszú távú tervek és milyen kihívások előtt áll az ÉSZT.

A beszédek után oklevelekkel köszönték meg azoknak a munkáját, akik az elmúlt huszonöt évben sokat tettek az ÉSZT sikereiért.

A nap végén egy beszélgetéssel egybekötött vacsora várta a vendégeket. 

További képek az ÉSZT Facebook oldalán.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Saturday the 28th. .