Nyomtatás

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) tiltakozását fejezi ki, a mai napon a sajtóban megjelent adótervek miatt!

 

A kormány egyértelmű célja, hogy a cafetéria rendszert eltörölje! Ehhez olyan eszközt választott, amelynek elsődleges kárvallottjai azok a munkavállalók, akik jelenleg még kapnak valamilyen béren kívüli juttatást!

Az Erzsébet Utalvány, SZÉP Kártya és egyéb béren kívüli juttatások jelenlegi 14 százalékos egészségügyi hozzájárulásának mértékét jövőre 27 százalékra kívánják emelni! Ez elfogadhatatlan és megengedhetetlen!

Ekkora adóteher növekedést a magyarországi munkaadók nem tudnak, nem akarnak átvállalni a jelenlegi gazdasági helyzetben. Borítékolható, hogy többségük megszünteti a béren kívüli juttatásokat!

               

A kormány más adóötletei is a bérből és fizetésből élőket sújtanák!

 

 Az internet megadóztatásának ötletét a FIDESZ ellenzékben még elvetette! Most azonban brutális mértékű adót kíván beszedni az emberektől! Az internet megadóztatása az információ szabadsága elleni támadás!

Az internet adóztatása a felsőoktatási, kutatási, hivatali szférát súlyosan érinti, mert ez itt munkaeszköz! Gondot jelent a hallgatói kapcsolattartásban, a diákokat is sújtja!  A kutatók nemzetközi kapcsolattartását szinte ellehetetleníti. Az e- adatszolgáltatás és e-ügyintézés bevezetése után az internetadó bevezetése a kéményadóval egyenértékű!

 

 

A „szappan-adó” bevezetésének terve is a kis és középkeresetűek elleni támadás!

Bár az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon a legnagyobb az ÁFA kulcs, a kormány újabb és újabb különadók és termékdíjak bevezetését tervezi!

 

Az ÉSZT felszólítja a kormányt, hogy a napvilágra került terveit vonja vissza, ne az emberekkel fizetesse meg hibás politikájának árát!