A kormány ismét támadásba lendült az oktatás ellen! Az általános iskolák és a felsőoktatás után nem állnak meg! Az új célpontok a gimnáziumok!

 

Klebersberg Kunót a múlt század húszas éveiben az vezérelte, hogy felszámolja az analfabetizmust, a tudatlanságot és létrehozza a társadalmi piramis olyan széles talapzatát, amelyre felépülhet egy sikeres ország.

Ma az emlékét megsértve, egy olyan intézmény viseli nevét, amelynek egyre kevésbé titkolt célja, hogy a felemelkedés lehetőségét is elvegye a társadalom kevésbé tehetős rétegei elől. És ez az intézmény most a gimnáziumokat vette célkeresztbe miniszterelnöki utasításra.

 

A kormány által a Parlament elé benyújtott törvényjavaslatban a köznevelést hátrányosan érintő passzusok elveszik a gyermekeink lehetőségeit. Nem lesz lehetőségük tanulni, fejlődni, mert az állam 17 évesen már dolgozni küldené őket! De hová? Közmunkába!

 

Ha megvalósul a benyújtott törvényjavaslat, akkor sok gimnázium jövője megpecsételődött! Gimnáziumok szűnhetnek meg, az ott dolgozó pedagógusokat pedig az elbocsájtás fenyegeti!

 

Nem igaz, hogy gimnáziumba csak annak kell mennie, aki egyetemre vagy főiskolára szeretne menni! Az érettségiben benne van a továbbtanulás lehetősége, de benne van egy olyan szakma lehetősége is, melyhez szükséges a szélesebb látókör, az önálló gondolkodás képessége is! Érettségi vagy szakma helyett, érettségi és szakma a jövő záloga. A magasan képzett munkaerő a legnagyobb gazdasági és társadalmi érték.

 

Nem hagyjuk, hogy ezt a lehetőséget elvegyék a jövő nemzedékeitől!!!

 

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés maximálisan támogatja a pedagógus társadalmat, egyetért a demonstráció céljaival!

 

Az ÉSZT elutasítja a kormány minden olyan intézkedését, amellyel az oktatás színvonalát csökkenteni kívánja, hogy könnyen irányítható gondolkodásra képtelen embereket neveljen, és ezzel romba döntse az országot, elvegye még az unokáink jövőjét is!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Friday the 26th. .