Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter április 16-án nagy bejelentést tett.

A közigazgatásban dolgozó, 27 ezer, a létminimum környékén vagy az alatt kereső köztisztviselő számára 2016. júliusától 30-50%-os illetményemelést ígért, mondván, „Varga Mihálynál van pénz”. 

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) bizakodva fogadja ezt az ígéretet. Azonban ez nem elég!

 

 

A közszférában már 7 éve (!) nem történt béremelés. Ágazati béralkuk ugyan kötettek, de ezek hatása nem számottevő!

Miközben a közszféra dolgozói között aggasztó méreteket ölt a dolgozói szegénység, a Kormány még csak nem is ígér 2017. előtt illetményemelést a közalkalmazottak részére!  Majd csak a 2018-as választások előtt lesz időszerű a kérdés a kormányzat szerint! Pedig Varga Mihálynál van pénz!

A közalkalmazotti bértábla a minimálbér és a bérminimum folyamatos emelésével „összecsúszott”!

A frissen belépő 8 általánossal rendelkező közalkalmazottól nem, vagy csak néhány ezer forinttal keres többet a 10-15 éve ott dolgozó, középfokú végzettséggel rendelkező kolléga.

Ezért sem a köztisztviselőknél, sem a közalkalmazottaknál nem késlekedhet a Kormány az illetmények emelésével. Már az idén meg kell tenni az első lépéseket!

Lázár János jól látja! Az államreform sikere azoktól a keményen dolgozó köztisztviselőktől függ, akiknek most béremelést ígért!

Az ország működőképessége pedig azoktól a közalkalmazottaktól is függ, akik jelenleg szó szerint éheznek és nyomorognak! Azoktól, akiknek gondot jelent, hogy a hónap végén enni adjanak a gyermekeiknek, ha befizetik a csekkjeiket hó elején!

 

Az ÉSZT követeli, hogy a Kormány kérje el Varga Mihálytól azt a pénzt, és adja oda azoknak, akiknek a munkája nélkül összeomlana Magyarország!

A teljes közszférára vonatkozó béremelést nem lehet tovább halogatni, és meg kell szüntetni azt a megalázó helyzetet, hogy „összecsúszott” az illetménytábla, amit a minimálbér emelése eredményezett!

Minden, a közszférában dolgozó kapjon a tisztességes munkájáért tisztességes bért! 

 

 

 

ÉSZT

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Sunday the 28th. .