A Semmelweis Érdekvédelmi Szövetség (SÉSZ) döbbenten áll az előtt, hogy a Magyar Szakdolgozói Kamara (MESZK) etikai eljárást indít Sándor Mária, a fekete pólós nővérmozgalom elindítója ellen.

A MESZK nem nevezte meg a vizsgálat pontos okát, csak annyit, hogy kommunikációs ​​csatornákon tett nyilatkozataival megszegte az egészségügyi szakdolgozókra vonatkozó etikai kódex szabályait.

Reméljük, hogy az eljárás valódi oka nem a kritikai hangok elhallgattatása, a kamarai tagok megfélemlítése és személyes bosszúhadjárat!

Az eljárás azért is érthetetlen, mert a május 12-i közös demonstráción, egy színpadon állt a MESZK és az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség, amikor Zombor Gábor államtitkár is elismerte, hogy „Önöknek mindenben igazuk van”!

Ilyen mondvacsinált indokkal a MESZK akár azt a több ezer tagját is etikai eljárás alá vonhatná, akik valamilyen formában elégedetlenségüknek adtak hangot.

A SÉSZ fontosnak tartja, hogy a Magyarország Alaptörvényében garantált szólás- és véleményszabadságot mindenki tartsa tiszteletben!

 

 

A SÉSZ továbbra is támogatja Sándor Máriát harcában, egy jobb, élhetőbb egészségügyért!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Saturday the 1st. .