Nyomtatás

Az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége (OSZSZ) aggodalommal várja október elsejét, amikor a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarához (MESZK) leadott ápolói felmondások érvénybe lépnek!

 

Mint ismeretes, a MESZK 2015. július elsejei demonstrációján bejelentette, hogy amennyiben szeptember végéig nem következik be javulás az egészségügy helyzetében, akkor az általa begyűjtött közel hatszáz szakdolgozói felmondás életbe lép, vagyis felmondanak a munkahelyükön az érintettek.

 

Több szakszervezet és az összes szakszervezeti konföderáció figyelmeztette már a MESZK-et, hogy rossz úton jár!

Az egészségügy helyeztében nem hogy javulás nem történt, de most már egy hónap eltelt Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár lemondása óta, utódját azóta sem találják!

 

Várjuk, hogy ebben a helyzetben a MESZK mit mond azon tagjainak, akiket rábeszélt erre az orosz rulett típusú akcióra!?

Ha valóban felmond hatszáz ápoló, az sok helyen a működést és a biztonságos betegellátást veszélyezteti!

A felmondott kollégáknak milyen segítséget fog nyújtani a MESZK, vagy az onnantól nem az ő gondjuk mi történik a volt kollégákkal?

Milyen segítséget fognak nyújtani azoknak a kollégáknak, akik felmondó kollégáik miatt hatalmas többletmunkára lesznek kényszerítve?

 

Reméljük a MESZK-nek van mindenre forgatókönyve, és nem csak sodródik az eseményekkel!

Az OSZSZ sajnálja, hogy egy kamara ilyen felelőtlenül bánik tagjai munkaviszonyával. Olyan helyzetbe hajszolta a jóhiszemű ápolókat, amely senki sem érdeke, csupán néhány, a valóságtól elrugaszkodott kamarai vezetőé.

 

 

 

2015. szeptember 30.                                                                       Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége