November 17-18-án tartotta esedékes ülését az EUROCADRES Végrehajtó bizottsága.

Az ülés a hivatalos megnyitót követően az október 20-i Közgyűlés és az október 21-i V:B. valamint a szeptember 3-i elnökségi ülés döntéseinek jóváhagyásával kezdődött, majd a belső ügyek tárgyalásával folytatódott. Ennek keretében

  • az ülés az ÉSZT jelölése alapján egyhangúan megválasztotta az EUROCADRES alelnökévé Tóth Enikőt, miután korábban, az október 21-i V. B-n a Végrehajtó Bizottság tagjává választotta. V. B- tagként helyettese a korábbi tag, Dr. Szabó Gábor lett;
  • William Lis beszámolója az ENAEE (Mérnökképzés Akkreditálásának Európai Hálózata) szervezetben ideiglenesen folytatott munkájáról. Javaslatát figyelembe véve a bizottság úgy döntött, hogy az EUROCADRES nem tartja fenn képviseletét ebben a szervezetben, mert a költségek nincsenek arányban az ottani befolyásunkkal;
  • Az elnök beszámolt az EUROCADRES új megjelenésével kapcsolatos lépésekről. Megújul a weblap, az EUROCADRES-újság, és már meg is újult a logó. Megvitattuk az ezzel kapcsolatos költségeket;
  • A titkárság tájékoztatott az EUROCADRES gazdasági helyzetéről. Pénzügyi beszámolót adott át szóbeli kiegészítéssel együtt, azzal a következtetéssel, hogy a költségeink és bevételeink időarányosan megfelelnek a tervezetteknek.

A belső ügyek tárgyalását követően a V. B. EU ügyekben folytatott konzultációt. Ennek keretébe az ügyvezető titkár beszámolt az ESCO (képzettségek, kvalifikációk és foglalkozások osztályozása) kérdésében folytatott egyeztetésekről. A téma nyitva van, javaslatokat lehet tenni.

A folytatásban az ülés résztvevői aktuális politikai kérdésekről kaptak tájékoztatást. Ezzel kapcsolatban az EUROCADRES a következő tartalmú állásfoglalást fogalmazza meg:

  • az EU Bizottság munkaprogramjáról. Ez 23 pontból áll, javaslat szerint ne mindegyikkel foglalkozzunk, ki kell választani 2-3 témát. Elhangzott olyan vélemény, hogy ennél még kevesebbre összpontosítsunk, de feltétlenül közte legyen az élethosszú tanulás.
  • Első fogalmazásban elkészült az EUROCADRES állásfoglalása a munkahelyi élet minőségéről.
  • A mobilitással kapcsolatos állásfoglalás második fogalmazványként került az ülés elé.

A szociális párbeszéddel kapcsolatban:

  • az EUROCADRES konzultálni kíván az „aktív öregedés” témájában, az ETUC mandátuma alapján. Leszögeztük, hogy ez összefügg a nyugdíjrendszerekkel.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Thursday the 5th. .