Az Értelmiségi Szakszervezeti Szövetség (ÉSZT) egyetért és támogatja az Oktatói Hálózat által indított petíciót, amelyben az ELTE BTK oktatóinak nyílt levelére hivatkozva, a felsőoktatás és kutatás égető problémáira hívja fel a döntéshozók figyelmét!

 

Az ÉSZT aggodalommal figyeli a felsőoktatási bérrendezésről napvilágra kerülő információkat. A kormány jelenlegi tervezete szerint a felsőoktatásban oktatók és kutatók részesülnének illetményemelésben központi keretből. Az oktatást-kutatást segítő munkatársak minimum bruttó 150.000 Ft-ot el nem érő illetményének kiegészítését már az intézmények belső forrásaiból kellene előteremteni. Ez elfogadhatatlan nehézségek elé állítja az intézmények vezetését.

 

Az ÉSZT csak egy, a teljes felsőoktatásra, kutatásra és egészségügyre kiterjedő komplex béremelést tud elfogadni. Ennek elmaradása esetén, a kormány tervezett béremelése hatására olyan mértékű bérfeszültségek alakulhatnak ki, amelyek gyorsítani fogják a pálya- és ország elhagyók számát.

 

Az ÉSZT vallja, hogy az európai és világszintű felsőoktatás Magyarország jövője. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, európai bérekre és finanszírozásra van szükség!

 

Ezért az ÉSZT kéri, hogy aláírásával Magyarország minden polgára támogassa a petíciót!

http://www.peticiok.com/az_oktatoi_halozat_peticioja

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Friday the 30th. .