A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete (TUDOSZ) levelet írt Lázár János miniszter úrnak, aki 2016. január 21-én jelentette be az ötvenezer, közszférában dolgozót érintő „bürokráciacsökkentő” programot.

A TUDOSZ a levélben is felhívja a miniszter úr figyelmét, hogy az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet és a Haszonállat génmegőrzési Központ munkatársai nem bürokraták, nem államigazgatási feladatot végeznek.

 

 

A TUDOSZ úgy gondolja, hogy egy rendkívül átgondolatlan, minden szakmaiságot, előkészítést nélkülöző döntést készül a Kormány meghozni, amely magában hordozza azt a veszélyt is, hogy a tudományos, innovációs kutatóhelyek munkatársai közül még többen külföldre távozhatnak a kialakult bizonytalan helyzet miatt.

 

A TUDOSZ kéri Lázár János miniszter urat, hogy haladéktalanul üljön le a munkavállalói érdekképviseletekkel, és kezdjen tárgyalásokat.

 

Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete

Dr. Koreczné Kazinczi Ilona, elnök

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Saturday the 1st. .