Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) felháborítónak tartja, hogy a kormány mindenkit hülyére véve, mégis megtartja a KLIK-et!

 

Miközben hónapok óta országos méretű megmozdulások, akciók és munkabeszüntetések vannak szakszervezeti és civil szervezésben az oktatás szabadságának visszaállításáért, a kormány lényegében magával tárgyal, majd megegyezik magával, figyelmen kívül hagyva minden észérvet!

 

Márciusban Palkovics László államtitkár azt mondta az Országgyűlés kulturális bizottsága előtt, hogy a KLIK jelenlegi formájában megszűnik. Azért az állami fenntartás megmarad, mert azt továbbra is jó és sikeres döntésnek tartják. Csak remélni tudjuk, hogy nem nagyon veszett össze saját magával, mielőtt meghozta a KLIK fennmaradásáról szóló döntését.

 

A kormány egyértelműen becsapja az elégedetlenségüknek hangot adó pedagógusokat, diákokat, szülőket és az egész országot, amikor a KLIK megszűntetésére tett ígéretét nem tartja be!

 

A KLIK működése és megtartása egyértelműen jelzi, hogy a kormány ragaszkodik a totális ellenőrzéshez az oktatás területén is, amely a legsötétebb történelmi korszakokat idézi!

 

Az ÉSZT követeli, hogy adják vissza a tanszabadságot és az iskolák önállóságát! Ha ez nem történik meg, akkor az ország és a felnövekvő generációk jövőjét teszik tönkre, saját kicsinyes hatalmi mámoruktól vezérelve!

 

Az ÉSZT továbbra is támogatja a pedagógusok minden követelését! Felhívunk minden felelősen gondolkodó embert, hogy a június 11-n 15 órakor vegyen részt Budapesten a Várkert Bazár elé szervezett demonstráción!

 

Budapest, 2016. május 19.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Sunday the 28th. .