Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) megdöbbenve figyeli, hogy a több mint százötven éves Színház és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) milyen arrogáns támadás érte a fenntartó részéről. Az egyetemi autonómia lerombolása, a szakmai kérések és érvek figyelmen kívül hagyása intő példa lehet a többi átszervezés előtt álló magyar egyetem számára is. 

Nem lehet, nem szabad pusztán politikai célok megvalósításáért feláldozni, ledarálni egy olyan egyetemet, amely – a fenntartó és a kuratórium állításai ellenére – magas színvonalú munkát végez.

Az ÉSZT fejet hajt az SZFE vezetőségének és szenátusának döntése előtt. Bátor kiállásukkal példát mutatnak az egész magyar felsőoktatás számára. Lemondásuk egyértelmű üzenet mindenki számára. Az SZFE hallgatói szintén minden elismerést megérdemelnek. Akcióikkal bizonyítják, hogy ragaszkodnak az egyetemi autonómiához, magukénak érzik, és nem adják könnyen az egyetemüket.

Az ÉSZT szolidaritását fejezi ki az SZFE minden oktatójával és hallgatójával. Veletek vagyunk!

¡No pasarán!

 

ÉSZT elnökség

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Thursday the 5th. .