A hírekben láthattuk-olvashattuk, hogy a koronavírus elleni oltások ütemesen érkeznek az országba. Mivel örvendetes módon a pedagógusokat, szakképzésben dolgozó oktatókat és az oktatást segítőket beoltották, úgy vélük, hogy a felsőoktatásnak kell következnie.

A felsőoktatásban lassan egy éve távoktatás zajlik, azonban vannak olyan szakok, ahol a gyakorlati oktatás csak személyes részvétellel valósítható meg. Örvendetes lenne, és az oktatás színvonalát is javítaná, ha minél hamarabb visszatérhetnének az oktatók és a hallgatók a megszokott életvitelükhöz. Vannak olyan szakok, ahol az első évfolyamos hallgatók még nem is találkoztak az előadóikkal, vagy évfolyamtársaikkal személyesen.

Ezért kérjük a kormányt és az Operatív Törzset, hogy az oltási tervben vegyék előre a felsőoktatási dolgozókat és az egyetemeken dolgozó műszaki-, gazdasági- és adminisztratív munkavállalókat.

 

ÉSZT

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Monday the 4th. .