Egyre abszurdabb helyzetet idéznek elő a tankerületi vezetők és a kormány.

Miközben általános pedagógushiány van, és hatalmas óra terheléssel dolgoznak, megalázó bérekért a tanárok, aközben a tankerületi vezetők kirúgják azokat, akik felemelik hangjukat a tarthatatlan állapotok miatt. A kormány ellehetetlenítette a sztrájkot a pedagógus társadalom számára. Ezért a demonstrációk mellett az egyetlen járható út, a polgári engedetlenség maradt. 

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés a jogszerűen megszervezett munkabeszüntetést támogatja. Ugyanakkor megértjük azoknak az elkeseredett tanároknak a döntését, akik vállalják a retorziókkal fenyegető tankerületi levelek ellenére a vad sztrájkot. Minden tiszteletünk az övék. Igazi hősök. 

A november 30-án kirúgott nyolc pedagógussal szolidárisak vagyunk! 

Felháborító, hogy ilyen megalázó módon közlik velük a felmentésüket. Ezzel nem csak a felmentett tanárok kerültek nehéz helyzetbe, hanem a tanítványaik is. Mit gondol vajon a kormányról, a hazájáról az a fiatal, aki azt látja, hogy kegyetlenül megtorolja a hatalom, ha valaki szólni mer? A tankerületek fenyegető leveleikben folyton a tanulók jogait “védik”, közben az ilyen azonnali felmentésekkel ők sértik meg ezeket a jogokat.

Felszólítjuk a Kormányt, hogy azonnal kezdjen érdemi tárgyalásokat a pedagógus szakszervezetekkel, a tankerületek pedig foglalkozzanak a zavartalan oktatás feltételeinek megteremtésével.

 

Budapest, 2022. december 2. 

 

 

ÉSZT

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Monday the 4th. .