Nyomtatás
Részletek: | Megjelent: 2013. november 21.

A béren kívüli juttatások rendszerének átalakulása olyan újdonságokat is magával hozott, melyek megkönnyítik mind a munkavállaló, mind pedig a munkaadó helyzetét ezen a téren – írja az mfor.hu.


Az átalakuló cafeteria rendszer, a béren kívüli juttatások bővülő kínálata könnyen fejfájást okozhat a munkaadónak és a munkavállalónak egyaránt - nemcsak az eligazodás, de az adminisztráció és a nyomon követés terén is. A piac egyik meghatározó szereplője ezt felismerve készítette el az OTP Cafeteria szoftvert, mely megfelelő megoldást nyújt a felmerülő nehézségekre, hiszen általa a munkavállaló számára nyomon követhetővé válnak a béren kívüli juttatások.

A munkaadó számára viszont sokrétűbb előnyökkel szolgál. Jelentősen csökkenti a béren kívüli juttatásokhoz kapcsolódó adminisztrációt, így kevesebb eszköz és humán erőforrás kell azok kezeléséhez. Ráadásul az elektronikus rendszernek köszönhetően könnyebben áttekinthetővé és ellenőrizhetővé válik a nyilatkoztatás folyamata, mivel a munkáltató azonnali visszacsatolást kap. Így csökken a tévedési lehetőség is amellett, hogy az Excel formátumú adatszolgáltatás széles körben kompatibilis a bérszámfejtő programokkal is. A bevezetés ráadásul nem igényel jelentős beruházást, mivel a rendszer telepítéséhez elég egy meglévő internet kapcsolat is.

A szoftver segítségével az OTP béren kívüli juttatási elemeinek mindkét válfaja kezelhetővé válik: így a Cafeteria kártya és a legnépszerűbb, OTP SZÉP kártya is. Közös vonásuk az átláthatóság, megbízhatóság és a széles körű felhasználhatóság, melyek megfelelőek a munkavállalók munkahelyi elismerésének megvalósítására.

Az elektronikus cafeteria előnyei

Az elektronikus cafeteria legnagyobb előnye, hogy a munkaadó úgy adja, a munkavállaló pedig úgy kapja, hogy nincs sorbaállás, több személy együttes jelenlétét igénylő adminisztráció. A további előnyökről Gál Tamás, az OTP Bank értékesítési igazgatóságának főosztályvezetője az alábbiakat mondta:

„Hogy csak néhány dolgot említsek: a dolgozó forintra, fillére pontosan felhasználhatja a kapott juttatásokat, megszűnik a „kényszervásárlás”, mivel a kártyás fizetés során pontosan annyit kell csak kifizetni, mint amennyi az igénybe vett szolgáltatás pontos összege. A kártyabirtokos naprakészen megtudhatja, mire és mennyit költött eddig és még mekkora összeg áll rendelkezésére. Ha pedig elveszíti Cafeteria vagy SZÉP kártyáját, bármikor letilthatja. A munkaadóknak – ezzel a modern megoldással, amelyet az OTP kínál – nem kell már szállítani, tárolni, átvetetni, aláíratni utalványokat, amivel sok munkát, időt és pénzt lehet megtakarítani. Ráadásul a kedvezőbb közteherviselési szabályoknak köszönhetően, a munkavállaló így magasabb nettó összeget vihet haza, mintha bérben kapná ugyanezt.”

Forrás: mfor.hu