A Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) felhívással fordult Gőgös Zoltán országgyűlési képviselőhöz, hogy támogassa a munka törvénykönyvének módosítását.


Az ügy előzménye, hogy a Pápai Hús 1913. Kft. előzetes egyeztetés nélkül, azonnali hatállyal mondott fel a cégnél működő szakszervezeti vezetőnek. Ezt a fideszes kétharmad által elfogadott új munka törvénykönyv alapján tehette meg. Az eljárás megmutatta az új törvénykönyv súlyos hibáit, a munkavállalók és a szakszervezeti vezetők kiszolgáltatottságát.

A Fidesz új szabályozása igazságtalan: sérti a munkavállalók jogait, megnyirbálta a szakszervezeti vezetők korábbi védettségét.

Az MSZP eddig is támogatott minden olyan szakszervezeti célkitűzést, mely a munka törvénykönyvének módosítását, illetve teljes újragondolását szerette volna elérni, több ezzel kapcsolatos törvénymódosítást is tett.

Az MSZP és a demokratikus oldal szereplői a múltban és a jövőben is folyamatosan egyeztetni fognak a szakszervezetekkel annak érdekében, hogy az Orbán-kormány leváltása után olyan munka törvénykönyv jöjjön létre, melynek célja a munkabéke és a versenyképesség javítása, a szakszervezetek jogainak megerősítése.

A munkavállalók érdekeinek erőteljes képviselete az MSZP öt pillérre épülő programjának egyik alapvetése.

Forrás: fovarosi-hirhatar.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Friday the 29th. .