Demonstrációt szerveznek középiskolások január 25-re, így tiltakoznak „az elhamarkodott, átláthatatlan, sok szempontból káros reformok” ellen – írja az eduline.hu.


   Az eseményhez csatlakozó szervezetek -  a Középiskolai Hálózat, a Hallgatói Hálózat, a Hívatlanul csoport, a Hálózat a Tanszabadságért, az OktpolCafe blog, a Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Egyesület, valamint a Történelemtanárok Egylete - valódi és nyilvános szakmai konzultációt, előre kidolgozott, megalapozott reformokat, a forráskivonások megállítását, szabad tankönyvpiacot követelnek. „Ne erőszakoljanak a diákokra a társadalom csak egy része által elfogadható gondolkodásmódot, biztosítsák a szólás- és véleményszabadságon alapuló közoktatást” - olvasható az esemény Facebook-oldalán.

   A tüntetés január 25-én, délután 3 órakor a budapesti Szabadság téren kezdődik, a résztvevők a Szent István téren és az Arany János utcán keresztül az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épületéhez vonulnak. A szervezők a Facebookon azt közölték: a demonstrációra meghívták Balog Zoltán erőforrás-minisztert, Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkárt és Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkárt is.

Forrás: eduline.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Tuesday the 23rd. .