A legtöbben angliai munkát keresnének, az adminisztrációs, idősgondozói és egészségügyi állásajánlatok a legnépszerűbbek – írja a Világgazdaság.


   7 régióból 6 régió lakossága angliai munkavégzésre pályázott - derül ki a tjobs.hu felméréséből. Budapestről 35.50 százalékos arányban jelentkeztek külföldi munkavállalásra a többi régióhoz viszonyítva, legkevesebben pedig Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből.

   A regionális felmérésből kiderült, hogy Magyarországról többen pályáztak nők (55.59 százalék) , mint férfiak (44.41 százalék), ami azt eredményezi, hogy külföldi munkavállalásra leginkább a nők nyitottabbak, mint a férfiak. A legtöbb női (69.23 százalék) és a legkevesebb férfi pályázás (30.77 százalék) Nógrád megyéből történt  a többi megyéhez viszonyítva. Békés képezte azt a megyét, ahonnan a legkevesebb női (38.24 százalék) azonban a legtöbb férfi (61.76 százalék) jelentkezés történt.

   Dél-Dunántúl kivételt képez a többi régióhoz viszonyítva, mivel  az összes régióból a legtöbben angliai munkavégzésre jelentkeztek, viszont Somogy, Baranya és Tolna lakosságából jelentkeztek egyedül a  legtöbben németországi munkavégzésre, 38.16 százalékos arányban.

   A 7 régióból csupán Közép-Magyarország és Észak-Alföld kivételével, egészségügy kategóriában meghirdetett állásokra jelentkezett a pályázók legtöbbje. Közép-Magyarország lakossága figyelmét az adminisztráció-irodai állások keltették fel leginkább, Észak-Alföldről pedig a legtöbben idősgondozói munkákra pályáztak.

   Budapestről történt a legtöbb jelentkezés a 2013-as évben, 51.97 százalékban, Pestről 48.03 százalék. A statisztika alapján a legtöbben adminisztráció-irodai (12.90 százalék) munkákra, idősgondozói (12.23 százalék) és egészségügyben (10.88 százalék) meghirdetett állásokra jelentkeztek.

   A legalacsonyabb pályázási arány a gyógyszerészetben, vegyipar-petrolkémiában és szakmai gyarkorlat kategóriában meghirdetett állások területén volt mérhető, csupán 0,08 százalékban. Anglia, Németország területén meghirdetett állásokra illetve folyami hajókon történő munkavégzésre történt a legtöbb jelentkezés.

   Közép-Magyarországot a Dél-Dunántúl követi a második legtöbb jelentkezéssel (12.81 százalék). A harmadik legtöbb jelentkezéssel rendelkező régió a statisztika szerint Dél-Alföld volt (12,57 százalék). A legtöbben Bács-Kiskun megyéből pályáztak (43,35 százalék), ezt követi Csongrád (35,6) és Békés (21,05 százalék).

   Az előrejelzések szerint a 2014-es év elején is hasonló tendenciának lehetünk tanúi mivel Angliából és  Németországból származik jelenleg is a legtöbb külföldi álláslehetőség.
 
Forrás: Világgazdaság

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Tuesday the 25th. . Hostgator coupons adatments, adat visszallts, adathelyrellts, letrlt, formzott, particionlt, pen drive, bit byte bjt kilobjt kilobyte megabjt megabyte gigabjt gigabyte terabjt terabyte terrabjt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector szmtgp szerviz, szmtgp javts, pc javts otthonban, pc szerviz otthonban,  pc szerels otthonban, szmtgp javts otthonban, szmtgp szerviz otthonban, szmtgp szerels otthonban, laptop javts, laptop szerviz, laptop szerels otthonban szmtgp szerviz, szmtgp javts, pc javts otthonban, pc szerviz otthonban,  pc szerels otthonban, szmtgp javts otthonban, szmtgp szerviz otthonban, szmtgp szerels otthonban, laptop javts, laptop szerviz, laptop szerels otthonban