Jövő kedden találkozik a pedagógus sztrájkbizottsággal a köznevelési helyettes államtitkár, hogy megvitassák a pedagógusok minősítési eljárása körüli kérdéseket. A Pedagógusok Szakszervezete jobban örült volna, ha Balog Zoltán ül le velük tárgyalni.


Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár ma találkozik a pedagógus sztrájkbizottsággal, hogy tisztázzák a minősítési eljárás körüli kérdéseket - írta keddi számában a Magyar Hírlap Galló Istvánnéra, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökére hivatkozva. A Magyar Hírlap szerint a köznevelési államtitkárság úgy látja, hogy a pedagógushivatást támogató előmeneteli rendszerről szóló kormányrendelet elkészítését "megfelelő színvonalú, kellően átgondolt szakértői munka előzte meg". Úgy vélték, az a tény, hogy az egyszerűsített eljárás elindulása után és a határidő előtt két hónappal az első körben magasabb kategóriába lépésre jogosultak egyharmada már megkezdte e-portfóliója feltöltését, "nem igazolja a negatív fogadtatást, hanem annak ellenkezőjét jelzi". Korábban ismert tanárok hirdettek bojkottot a minősítő rendszer ellen. Álláspontjuk szerint a pedagógusok minősítése jelenlegi formájában átgondolatlan, előkészítetlen és megalázó.

(Magyar Hírlap/hvg.hu)

Forrás: klubradio.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Wednesday the 20th. .