Nyomtatás
Részletek: | Megjelent: 2014. március 21.

Választ várunk! Ezzel a felkiáltással rendezett figyelemfelkeltő flashmobot, mintegy 300 fő részvételével a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság 2014. március 19-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma Akadémia utcai épülete előtt.


     A rendezvényen beszédet mondott Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke és a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke, aki biztosította a résztvevőket és az ágazatban dolgozókat arról, hogy mindkét szövetség szolidáris a követeléseikkel és támogatja megmozdulásaikat. Mint elmondta, a közszféra többi dolgozójához hasonlóan a szociális ágazatban dolgozók is megérdemlik a tisztes munkáért a tisztes bért és megbecsülést, amely tisztes megélhetést biztosít a dolgozónak és családjának. 
 
   Ezt követően Kiss László a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezetének elnöke mondott beszédet, aki egy Republic számból idézve kezdte felszólalását: „Húzd barom, húzd barom, húzd!” - ezt várják az ágazattól a döntéshozók. Kiemelte milyen rossz helyzetben vannak a szociális ágazat dolgozói, s bérrendezést követelt részükre, hiszen, ahogy mondta, a dolgozók ezt már régen kiérdemelték odaadó és megfeszített munkájukkal. 
 
   Végül Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke és a Sztrájkbizottság ügyvivője szólalt fel, aki elsorolta a Sztrájkbizottság követeléseit. Szégyenletesnek nevezte, hogy az ágazat dolgozóinak nagy része a 2012 évi létminimum alatti nettó bért visz haza, sokszor felsőfokú végzettséggel, vagy éppen több évtizedes munkaviszony után is. 

Forrás: SZEF