Nyomtatás
Részletek: | Megjelent: 2014. március 21.

„Párbaj? Nem is értem, miről beszél az államtitkár asszony, mi nem párbajozni akarunk” – mondta a TV2-nek Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke. Ez már a sokadik felvonása a PDSZ és Hoffmann Rózsa közötti összetűzésnek.

 

„Hetente több száz pedagógussal találkozom, és valóban tárgyalok velük. Azoknak, akiknek a módszerei és a bántó stílusa nem teszi lehetővé, hogy megegyezésre jussunk, azzal nem. Volt régen, az úri világban egy párbajkódex: aki nem párbajképes, azzal nem párbajozunk. Én az ilyen hangvételt nem tartom párbajképesnek” – így reagált Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár múlt pénteken a PDSZ nyílt levelére, amelyben a szakszervezet azt írta, „értelmiségiek vagyunk, tudunk és szeretünk önállóan dolgozni, gondolkodni, tanítani, nevelni, alkotni. Természetes, hogy tiltakozunk, ha azt tapasztaljuk, hogy a mindenkori hatalom (vissza)élve helyzetével ebben minket akadályoz”.

A PDSZ nyílt levelében az állt: nem hallgathatnak akkor sem, ha van olyan, amiben egyetértenek az államtitkárral. Ilyen például Hoffmann Rózsa múlt szerdai, barcsi nyilatkozatának egyik gondolata. „Sokkal keményebb és professzionálisabb munkára van szükség, különben az oktatás sosem fog elmozdulni arról a mélypontról, ahová süllyedt” – mondta akkor az államtitkár.

A nyilatkozatra a PDSZ úgy reagált: „egyetértünk. Az a visszalépés, ami az elmúlt kormányzati ciklusban történt, ami az Ön által is említett mélypontot eredményezte, csak rendkívül szakszerű, pontos és alapos munkával fordítható meg. Mi, pedagógusok erre készen állunk. Mi, pedagógusok”. 

A Hívatlanul hálózat egyik tagja is reagált Hoffmann Rózsa nyilatkozataira, a csoport blogján azt írja, nem érti, "miért van az, hogy egy magát pedagógusnak valló államtitkár hetek óta sértegetheti büntetlenül a pedagógusokat, és még senki nem vágta elé a glaszékesztyűjét".

Forrás: eduline.hu