Magyarország – Hétfőn ebéd után 13 óra 42 perckor utálják legjobban a munkájukat, és péntek délután 18 óra 8 perckor a legboldogabbak az emberek egy hatalmas brit szervezet, a Citizen Advice Bureau adatai szerint. A tanulmány alapján szombat a legjobb nap, a vasárnap pedig ismét nőni kezd a feszültség.


A pénzügyi és jogi tanácsadással foglalkozó cég kutatói azután jutottak erre az eredményre, hogy kielemezték, az utóbbi egy év egy-egy hetében mikor fordultak hozzájuk a legtöbben különböző jogi tanácsokért. Ezalatt az idő alatt 16 millió felhasználó érdeklődött náluk.

– Egyre gyorsabban élünk. A korábbi generációk 15-20 évet is szántak a karrierépítésre, míg manapság ennek a töredékét is gyakran keveslik. Az emberek egyre türelmetlenebbek lesznek, ami nyilván feszültséget szül bennünk – magyarázta a stresszes munkanapok okait a Blikknek Miátovics Márta tréner.

– Sokan ennek köszönhetően már egészen fiatalon is kiéghetnek, mert úgy érzik, nem azt kapták, ami érdemeik szerint járna nekik. Meglehet, hogy szenvedésnek érzik a munkát, ha nincs elég sikerélmény, ha kevés az elismerés, ha alulfizetve érzi magát valaki, vagy ha messze van attól, amit netán megálmodott magának – vélekedett a szakember.

Miátovics elmondta, hogy maga is találkozott már olyanokkal, akik vagy úgy kezdték a hetet, hogy azt mondogatták, bárcsak jönne már a péntek, vagy egyenesen a nyugdíjazásukat várták.

– Ha valaki elégedetlen a helyével, keserű szájízzel megy hétfőn dolgozni, érdemes megvizsgálnia, hogy tényleg jó helyen van-e, képes-e a váltásra, illetve tényleg elérhetőek-e a céljai – folytatta a tréner, aki szerint azért nem olyan sanyarú a helyzet, mint hinnénk. – Mindenütt látok jó meg rossz példát is, de tapasztalataim szerint a tettrekész fiatalok Magyarországon szerencsére többségben vannak.

A. P.

Forrás: blikk.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Sunday the 20th. .