A magyarok 64 százaléka a munkanélküliséget sorolja az ország három legnagyobb problémája közé – közölte az Ipsos egy nemzetközi közvélemény-kutatás eredményére hivatkozva, amelyet 24 országban, 19 ezer ember körében végeztek. A második helyen a szegénység és a szociális egyenlőtlenség végzett, ezt 56 százaléknyian gondolják problémának, majd a korrupció következik, amelyet 46 százalék sorolt a legjelentősebb gondok közé.

 

A bűnözés és az egészségügyi helyzet csak ezután jön, ezek miatt kevesebben aggódnak, csak a megkérdezett magyarok 30-31 százaléka említette. A kutatásban felsorolt 16 tényező közül legkevésbé a bevándorlók letelepedése, a környezeti fenyegetések és a klímaváltozás jelentett problémát a magyaroknak – ezeket csupán 1-2 százalék említette.

Világszerte is a munkanélküliség a leginkább aggasztóbb jelenség (összességében 45 százalék említette), amit a korrupció és a szegénység követ (34-34 százalékkal). A bűnözést 31 százalék, az egészségügyet 23 százalék nevezte meg a legnagyobb gondok között.

 

Forrás: Origo

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Sunday the 20th. .