Magabiztosság, a visszautasítás elfogadása, tenni akarás, szervezettség – ezek azok a pontok, melyeket érdemes betartani az első munkahelyre érkező fiataloknak.


A Business Insider összeszedett pár tippet arra vonatkozóan, hogyan is tudnak a huszonévesek első munkahelyükön kitűnni, sikeresek lenni.

Például úgy, hogy magabiztosnak kell lenni, ehhez ugyanakkor gyakorlat kell: meg kell barátkozni a kudarccal, tanulni kell belőle és előnyünkre kell fordítani. Fontos az is, hogy szokjunk hozzá ahhoz, hogy visszautasítanak minket: ötleteink, felvetéseink sokszor nem jutnak át a főnökünk szűrőjén, de érdemes ezekből is tanulni. A listán szerepel egy olyan kitétel is, hogy ha nem vagyunk megelégedve a munkánkkal, akkor tegyünk azért, hogy ez megváltozzon, ne törődjünk bele. A lehetőségek általában soha nem pottyannak az ölünkbe, nekünk is tennünk kell értük.

Ne vegyük személyesre a dolgokat: ha kritikával illetnek minket, azt a munkánkra kell értenünk és nem magunkra. Fontos az is, hogy betartsuk az e-mail etikettet, maradjunk mindig professzionálisak. Ne válaszoljunk úgy a kérésekre, kérdésekre, hogy nem tudjuk megcsinálni, illetve nem tudjuk. Ne adjuk fel, próbáljunk megoldást találni a felvetődött problémákra, kérjünk segítséget. A fentiek mellett maradjunk szervezettek: legyen rend az asztalunkon, frissítsük rendszeresen a naptárunkat, így semmi felett sem tudunk elsiklani. Nincs is rosszabb ugyanis annál, ha egy ilyen szervezési hiba miatt maradunk le egy fontos dologról, határidőről.

Forrás: HVG.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Thursday the 18th. .