2018-19-re minden pedagógus átesik az új minősítési rendszeren. A szakszervezetek vitatják, hogy ez alkalmas lenne a tanítók és tanárok értékelésére, de a pedagógusok többsége eleget tesz majd a törvénynek és feltölti a minősítéshez szükséges adatokat a megfelelő weboldalra. 

19 ezer pedagógus jelentkezett idén a minősítési eljárásra, hogy Pedagógus I., II. vagy kiemelt kategóriába kerüljön - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár. "Ők, ha november 30-ig feltöltik az újra megnyíló felületre az életútjukat bemutató portfoliót, akkor meg kell majd szervezni, hogy a minősítésük megtörténjen 2015-ben. Ehhez van szükség arra az ötezer emberre, akiknek a továbbképzése jelenleg zajlik."

 

2018-19-re minden oktató átesik a szakmai minősítésen.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint bizonytalanságok közepette indulhat az új tanév. "Az ellenőrzési, tanfelügyeleti rendszer nem a legkorszerűbb módszer, hiszen egy óralátogatás mindig csak egy pillanatnyi helyzetet rögzít."

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a pedagógusok többsége eleget tesz majd a törvénynek és feltölti a minősítéshez szükséges adatokat a megfelelő weboldalra. "Az, hogy egyetértünk-e ezzel vagy sem, hogy a portfolió alkalmas-e a minősítésre, az vita kérdése, de ezt a minisztérium, illetve a törvény eldöntötte: ez van."

Mindeközben szombaton a köznevelésért felelős államtitkár 336 állami fenntartású általános és középiskola igazgatójának, intézményvezetőjének adta át a megbízásáról szóló okiratot a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban. Az új tanév jövő hétfőn kezdődik.

 

Forrás: penzcentrum.hu

 

 

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Thursday the 18th. .