Lehetőséget adna a bérplafon feloldására a rektorok, illetve a hamarosan munkába álló kancellárok esetében az új felsőoktatási stratégia.


   Az intézményvezetők jelenleg átlagosan bruttó egy- és kétmillió forint között keresnek, de a fizetések többszörösükre is duzzadhatnak, ha a kormány rábólint a szaktárca javaslatára. Emlékezetes, a 2010-es maximálás előtt több állami intézményben igen jelentős összegekhez jutottak a rektorok; volt év, amikor a Károly Róbert Főiskola vezetője 4,1, a Szent István Egyetem első embere pedig 4,7 milliós bruttó bért vihetett haza.
 
   A múlt héten bemutatott felsőoktatási reformjavaslat nemcsak a felső összeghatár eltörlését engedélyezné, de átalakítaná a bérezés rendszerét is, a rektoroknak és kancellároknak ugyanis új, teljesítményalapú minősítési rendszert dolgoznának ki. Annak érdekében, hogy az egyetemek és főiskolák kevésbé szoruljanak rá az állami pénzre, a stratégia több területen lazítana a gazdálkodási szabályokon is: enyhülhetnek például a zárolásra vagy a vállalkozásra vonatkozó kötöttségek.

Forrás: mno.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Monday the 26th. . Hostgator coupons adatments, adat visszallts, adathelyrellts, letrlt, formzott, particionlt, pen drive, bit byte bjt kilobjt kilobyte megabjt megabyte gigabjt gigabyte terabjt terabyte terrabjt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector szmtgp szerviz, szmtgp javts, pc javts otthonban, pc szerviz otthonban,  pc szerels otthonban, szmtgp javts otthonban, szmtgp szerviz otthonban, szmtgp szerels otthonban, laptop javts, laptop szerviz, laptop szerels otthonban szmtgp szerviz, szmtgp javts, pc javts otthonban, pc szerviz otthonban,  pc szerels otthonban, szmtgp javts otthonban, szmtgp szerviz otthonban, szmtgp szerels otthonban, laptop javts, laptop szerviz, laptop szerels otthonban