Lehetőséget adna a bérplafon feloldására a rektorok, illetve a hamarosan munkába álló kancellárok esetében az új felsőoktatási stratégia.


   Az intézményvezetők jelenleg átlagosan bruttó egy- és kétmillió forint között keresnek, de a fizetések többszörösükre is duzzadhatnak, ha a kormány rábólint a szaktárca javaslatára. Emlékezetes, a 2010-es maximálás előtt több állami intézményben igen jelentős összegekhez jutottak a rektorok; volt év, amikor a Károly Róbert Főiskola vezetője 4,1, a Szent István Egyetem első embere pedig 4,7 milliós bruttó bért vihetett haza.
 
   A múlt héten bemutatott felsőoktatási reformjavaslat nemcsak a felső összeghatár eltörlését engedélyezné, de átalakítaná a bérezés rendszerét is, a rektoroknak és kancellároknak ugyanis új, teljesítményalapú minősítési rendszert dolgoznának ki. Annak érdekében, hogy az egyetemek és főiskolák kevésbé szoruljanak rá az állami pénzre, a stratégia több területen lazítana a gazdálkodási szabályokon is: enyhülhetnek például a zárolásra vagy a vállalkozásra vonatkozó kötöttségek.

Forrás: mno.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Friday the 17th. .