Tállai András NGM-államtitkár egy írásbeli kérdésre adott válaszából az derül ki, hogy a kormány nem tervezi az illetményalap növelését, szerintük az eddigi intézkedésekkel így is eléggé segítették a köztisztviselőket.


Jövőre sem fogják emelni a köztisztviselők hét éve változatlan, 38 650 forintos illetményalapját – ez derül ki Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának Gúr Nándor MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.

Tállai Varga nevében válaszolt a szocialista képviselő kérdésére, válaszában pedig kifejtette, hogy "nem az illetményalap emelése az egyetlen módja annak, hogy a közszolgálati tisztviselők anyagi megbecsülése növekedhessen", vagyis a kormány gyakorlatilag nem tervez béremelést.

Tállai kifejti, hogy a személyi jövedelemadó mértékének csökkentése, a minimálbér és a garantált bérminimum évről évre történő megemelése, a munkaköri pótlék bevezetése, a családi adókedvezmény, a rezsicsökkentés és a devizahitelesek terheinek mérséklése mind segít a köztisztviselők helyzetén, és bár az államtitkár hozzáteszi, hogy "a kormány célja változatlanul az, hogy a gazdasági lehetőségek biztosította keretek között növeljük a bérek, illetmények nettó értékét", béremelésről nem esik szó.

Forrás: hvg.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Friday the 19th. .