A Kormány tervei szerint 2015-től az eddigi 37,7 %-ról 51,17 %-ra emelné az Erzsébet utalvány, a Szép kártya, az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztári hozzájárulás, a helyi közlekedési bérletek és az iskolakezdési támogatás adóját.


Már eddig is több munkáltató áthárította az adót a munkavállalókra, ami azt jelenti, hogy további jövedelemcsökkenést eredményez számukra. Ez a Mérnökszakszervezet számára elfogadhatatlan. A Munka Törvénykönyvének változása miatt már korábban is sok vállalatnál jövedelemcsökkenés érte a munkavállalókat, a tervezett adóváltozások tovább rontanák a dolgozók anyagi helyzetét.
Ugyanakkor az MTSZSZ tiltakozik az internetadó bevezetése ellen is. Az internet hozzáférés a felsőoktatási hallgatók tanulásának költségeit csökkenti, az atipikus foglalkoztatást veszélyezteti. Az internet sok embernek jelent megélhetést, tanulási lehetőséget, kutatási terepet.

Kérjük a Kormányt, hogy vonja vissza a tervezett adókra vonatkozó törvényjavaslatát.

Budapest, 2014. október 27.

Mérnökök és Technikusok Szakszervezete

Forrás: szakszervezetek.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Thursday the 28th. .