Felszólítjuk a miniszterelnököt, hogy menessze miniszterét és államtitkárát, aki megszegte a kormány és a szakszervezetek közötti egyezséget és elárulta a magyar pedagógusokat! - így fogalmaz közleményében az Együtt-PM szövetség.

 

A szülők számára rekord méretű terheket, a pedagógusoknak pedig be nem tartott ígéretek tömegét hozta az Orbán-rezsim oktatási rendszere. Hogy ez a szétvert, egyre átláthatatlanabbul működő rendszer még nem omlott össze, az kizárólag a magyar pedagógusokon és munkatársaikon múlott.
Most az EMMI, Hoffmann Rózsa és Balog Zoltán mégis őket vette célba: megszegve a szakszervezetekkel kötött megállapodást olyan munkaidő-számítási rendszert kényszerítenek a pedagógusokra, amely tökéletesen kiszolgáltatottá, és még inkább kizsigerelhetővé teszi őket. A mézesmadzagként beígért bérrendezés helyett a kormány megpróbálja egymás ellen fordítani a pedagógustársadalom tagjait, ráadásul kötelezővé teszi számukra azt, ami korábban pluszmunkának számított.


A magyar pedagógusok így az elmúlt három év legnagyobb vesztesei közé tartoznak. Amit Hoffmann Rózsa és Balog Zoltán ígértek nekik, azt tételesen megszegték. Megígérték, hogy június 30-ig kormányrendeletben gondoskodnak a kényszernyugdíjazott pedagógusok továbbfoglalkoztatásáról. Nem tartották be. 2600 pedagógus feladatát a mai napig kérdés, hogy ki fogja ellátni.
Megígérték, hogy július 31-ig létrejön az ágazati kollektív szerződés, amely a foglalkoztatás új szabályait tartalmazza. Nem tartották be. Egyetlen kényszerállamosított intézményben sem tudható, hány pedagógusra lesz szükség, és nekik mi lesz a feladatuk. Így kezdődik egy hónap múlva a tanév.
Megígérték, hogy amennyiben a teljes munkaterheléssel együtt nem a teljes díjazási rendszert vezetik be, a pótlékrendszert nem szüntetik meg. Teljes munkaterhelés mellett a 60%-os teljesítés az EMMI szerint már „érezhető” – tehát a pedagógusok bármilyen többletmunkára utasíthatók, annak ellentételezése nélkül.

Jól láthatóan a helyzetet már-már a létbizonytalanságig tudta fokozni a felelőtlen oktatásirányítás. Képtelenek egyetlen működőképes, minőségi, a köz érdekét szolgáló intézkedést megtervezni és kivitelezni, folyamatos csúszásban a maguk által okozott károk enyhítésével próbálkoznak csak.
Legyen elég a hazugságokból! Legyen elég abból, hogy valódi tisztelet és megbecsülés helyett a hitegetés után csontot vetnek a pedagógusoknak, majd sértő, cinikus, megalázó módon minősítik őket.
Ez a minden hozzáértést nélkülöző oktatáspolitika megbukott.


Hoffmann Rózsának és Balog Zoltánnak mennie kell, mert egy újabb, velük súlyosbított tanévet már nem él túl a magyar oktatási rendszer!


Az Együtt-PM Szövetség olyan vezetőket követel a kormányba, akik valódi együttműködésre törekednek az érintettekkel, betartják a pedagógustársadalommal kötött egyezségeket, képesek gondoskodni a kényszernyugdíjasok további foglalkoztatásának kérdéséről, meg tudják oldani a kieső tanárok feladatának ellátását és nyilvánosságra hozzák a foglalkoztatás szabályait!


Már 2014-ig is követeljük a működőképes, mindenki számára minőségi oktatást biztosító oktatási rendszert!

 

 Forrás: Klubrádió

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Monday the 26th. . Hostgator coupons adatments, adat visszallts, adathelyrellts, letrlt, formzott, particionlt, pen drive, bit byte bjt kilobjt kilobyte megabjt megabyte gigabjt gigabyte terabjt terabyte terrabjt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector szmtgp szerviz, szmtgp javts, pc javts otthonban, pc szerviz otthonban,  pc szerels otthonban, szmtgp javts otthonban, szmtgp szerviz otthonban, szmtgp szerels otthonban, laptop javts, laptop szerviz, laptop szerels otthonban szmtgp szerviz, szmtgp javts, pc javts otthonban, pc szerviz otthonban,  pc szerels otthonban, szmtgp javts otthonban, szmtgp szerviz otthonban, szmtgp szerels otthonban, laptop javts, laptop szerviz, laptop szerels otthonban