Nyomtatás
Részletek: | Megjelent: 2014. november 11.

Hét szakszervezet tagjai - főleg az állami szektorból -, vonultak a parlament elé, hogy nemtetszésüket fejezzék ki a magánosítások és a tervezett megszorítások ellen.


A gyors privatizáció és a kormány által bejelentett megszorítások ellen tüntettek Szlovéniában a szakszervezetek - jelentették a szlovén és horvát lapok hétfőn.

Dusan Semolic, a legnagyobb szlovén szakszervezet elnöke elmondta: azt akarják, hogy a kormány függessze fel a privatizációt, amíg nem dolgoznak ki stratégiát a folyamat folytatására. Szerinte a mostani magánosításnak csak az a célja, hogy feltöltsék az államkasszát, és "gyarmatosítsák az országot".

Hét szakszervezet tagjai - főleg az állami szektorból -, vonultak a parlament elé, hogy nemtetszésüket fejezzék ki a magánosítások és a tervezett megszorítások ellen. Miro Cerar miniszterelnök többször kijelentette, hogy kormánya folytatja az állami vagyon magánkézbe adását, de sokkal nagyobb odafigyeléssel és óvatossággal, mint ahogy azt az előző kormány tette, amely 15 nagyvállalat és bank eladását indította el a közelmúltban.

A privatizáció, a megszorítások mértéke, az államháztartás hiánya és a költségvetési deficit központi témái lesznek Miro Cerar miniszterelnök és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke közötti megbeszélésnek kedden Brüsszelben.

Forrás: ma.hu