A versenyszféra és a közszolgáltatás területén is nagyobb érdekérvényesítő erővel bír majd a tervek szerint az év végén megalakuló szakszervezeti unió - mondta el az ATV Start-ban Székely Tamás, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke.


Székely elmondta, a szövetségben a különböző szervezetek ágazati csoportokba tagozódnak majd, ám mindez nem veszélyezteti majd az ágazati szervezetek függetlenségét.

A szakszervezeti vezető hozzátette, a megalakulás pontos időpontja egyelőre nem tisztázott, ez az alapító kongresszus időpontjától függ, amiről a tagszervezetek határoznak majd. Mindenesetre a szakszervezetek célja, hogy az év végén, lehetőleg még az őszi időszakban egy új, történelmi konföderációt hozzanak létre, amely a három alapító konföderáció értékrendjét képviseli.

Székely azt is elmondta, bár több felkérést is kapott már a szakszervezeti unió vezetésére, a személyi kérdéseket illetően majd a következő lépésben tárgyalnak a tagszervezetekkel. És persze egy kihívás előtt álló szakszervezeti vezetőnek mindig vannak vezető ambíciói, elsősorban nem rajta, hanem a folyamat többi résztvevőjén múlik majd, hogy ki vezeti végül a konföderációt - mondta el az autonómok elnöke.

atv.hu / J. I.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Friday the 19th. .