Nyomtatás
Részletek: | Megjelent: 2014. december 03.

Három hét alatt 6 kormányellenes demonstráció is lesz Budapesten, ezek közül csak egy olyan van, melyet szakszervezet hirdetett meg, a többit a Facebookon szervezik.

A netadó bevezetésének terve volt az a fordulópont, amikor emberek tízezrei mentek utcára. Azóta gyakorlatilag minden héten van egy-két tüntetés, hiába nem lesz netadó. Az emberek többször tüntettek már a korrupció ellen, de volt már közfelháborodás napja is.

December harmadikára a szervezetők a világra szóló korrupció ellen szerveznek tüntetést. Eddig csaknem három és félezren jelezték, hogy elmennek a Sándor palotához.

Egy nappal később, 4-én csütörtökön is lesz demonstráció újra a korrupció ellen. Ez azonban a Parlament előtt kezdődik és a Várban ér véget. Ha mindenki elmegy, aki eddig jelezte részvételét, akkor több mint ötezren lesznek ezen a tüntetésen.

December 6-án lesz az a demonstráció, melyet a közszolgálati és közalkalmazotti dolgozók szakszervezete szervez. A József nádor térre várják azokat, akik több fizetésért és jobb munkakörülményekért tüntetnek.

December harmadik hetén három tüntetés is lesz. Az első 15-én, El a kezekkel! – Dühös magyarok címmel a magánnyugdíjak felszámolása ellen szerveződik tömeg, csaknem 5 ezer főre számítanak a Kossuth téren a szervezők.

Rögtön másnap, ezúttal szintén a Nemzetgazdasági Minisztérium elé is demonstrációt jelentettek be.

Majd szintén ugyanitt december 19-én országos devizahiteles demonstrációt szerveznek.

Közben Vágó Gábor, aki maga is több tüntetésen részt vett már részt, egy felhívást tett közzé, melyben arra kéri a tüntetések szervezőit, működjenek együtt, annak érdekében, hogy – ahogy fogalmaz – erőik ne forgácsolódjanak szét.

 

Forrás: ATV