Nyomtatás
Részletek: | Megjelent: 2014. december 19.

Bizonytalan korkedvezmény. - Tárgyalna a jövő évi bérekről a Magyar Szakszervezeti Szövetség, ám a kormány erre nem hajlandó. A MaSzSz elnöke elmondta: továbbra sem tisztázott a korkedvezményes nyugdíjak sorsa. Ez ugyanis január elsejétől megszűnik, de senki sem tudja, mi jön utána, helyette.


A szakszervezetek december 15-én félpályás útlezárásokkal tiltakoztak. Pataky Péter, a MaSzSz elnöke szerint tárgyalnának a kormánnyal, ugyanis a korábbi, negyven éve alkalmazott rendszer szerintük is elavult, ám aggasztónak tartják, hogy nem tudni, mivel helyettesítik majd januártól. Ha egyáltalán helyettesítik.

Pataky Péter szerint hatvanezer munkavállaló nyugdíjával játszik a kormány, és elfogadhatatlan, hogy a korkedvezményes nyugdíjat anélkül szüntetik meg, hogy bármi mással kiváltanák. A MaSzSz új szisztémát dolgozna ki, amelyben az egészségkárosító munkakörben dolgozók hamarabb mehetnének nyugdíjba.

A különböző szakszervezetek (így például a mozdony- és buszvezetőké) már több hónapja tiltakoznak, nyílt levelet írnak az érintett politikusoknak, demonstrálnak, de a döntéshozók még nem hallották meg a hangjukat. Vagy egyszerűen csak nem foglalkoznak velük.

Forras: szabadfold.hu