Az osztrák társadalombiztosító adatai szerint emelkedett az Ausztriában munkát vállaló szlovákok és magyarok száma.


   Tavaly átlagosan 18 ezer szlovák dolgozott Ausztriában, idén júliusra 24 ezer fő fölé emelkedett a számuk. A szlovák munkavállalók általában Bécsben vagy Alsó-Auszriában vállalnak munkát, e két tartományban több mint 17 ezer ember dolgozik, további ezren Burgenlandban találtak maguknak állást - írja a Pozsonyban megjelenő Új Szó nyomán a Világgazdaság.

   A Szlovákiában megjelenő lap megjegyzi, hogy az Ausztriában dolgozó magyarok száma pedig idén júliusban több mint 62 ezer volt, tavaly átlagosan csak mintegy 48 ezren dolgoztak a szomszédos országban, ehhez képest több mint negyedével nőtt a számuk.

  A lap idézte a Randstad nemzetközi munkaerő-közvetítő cég felmérését, amely szerint a szlovákiai munkavállalók közel harmada hajlandó külföldre menni a jobb munka reményében. Magyarország esetében ez az arány még nagyobb, 48 százalékos.

   A Randstad megjegyezte, a szlovákiai munkavállalók szerények, inkább a biztonságot választják a magasabb bér helyett, a felmérés szerint ugyanis 32 százalékuk hajlandó lenne kevesebb pénzért is dolgozni, ha biztos állást kap.

Forrás: Világgazdaság

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Thursday the 18th. .