A Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint az egészségügyi ágazat dolgozóinak bére /142 ezer forint/ a legalacsonyabb jelenleg Magyarországon. E megalázóan alacsony átlagbér ellenére egy kórház összköltségvetésében a bér és bérjárulék mintegy 75%-ot tesz ki. És ebben a közreműködői  szerződések kifizetései nem is szerepelnek.


   Ha egy kórház rendesen kifizeti a rezsi költségeit /villany-, gáz-, víz-, csatorna díjak/ és a bent fekvő betegek élelmezési költségeit, akkor mindössze költségvetésének 7-10%-a marad az úgynevezett gyógyításra /gyógyszer, kötszer, varrófonal, stb./. Ez számszerűen egy kb. 600 ágyas kórház esetén alig haladja meg a havi 10 millió forintot. Természetesen ez a gyógyításra nem elegendő:  a szükséges pénzt a beszállítók lejárt és kifizetetlen számláiból adódó plusz "forrás"  /az un. kasszasöprés után is kb. 60 milliárd forint/ biztosítja.


   Ilyen módon – a Magyar Kórházak- és Rendelőintézetek Szövetsége véleménye szerint - a beszállító cégek tönkremeneteléhez vezető út a kórházi dolgozók szegénységén, a kórházak pénztelenségén keresztül vezet.
                      

 dr. Balaton Péter titkár

Kiadó: Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Wednesday the 18th. . Hostgator coupons adatments, adat visszallts, adathelyrellts, letrlt, formzott, particionlt, pen drive, bit byte bjt kilobjt kilobyte megabjt megabyte gigabjt gigabyte terabjt terabyte terrabjt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector szmtgp szerviz, szmtgp javts, pc javts otthonban, pc szerviz otthonban,  pc szerels otthonban, szmtgp javts otthonban, szmtgp szerviz otthonban, szmtgp szerels otthonban, laptop javts, laptop szerviz, laptop szerels otthonban szmtgp szerviz, szmtgp javts, pc javts otthonban, pc szerviz otthonban,  pc szerels otthonban, szmtgp javts otthonban, szmtgp szerviz otthonban, szmtgp szerels otthonban, laptop javts, laptop szerviz, laptop szerels otthonban