Februártól tíz nagyvárosban kaphatnak segítséget az álláskeresők a Soproni Jóleső Segítség Program országos roadshow-ján. A helyszíneken előadások, tanácsadás, hivatali és civil szervezetek kiállítói várják majd a munkanélkülieket végzettségtől, munkatapasztalattól függetlenül.


   A Soproni Jóleső Segítség program egyik legfontosabb célja, hogy megtanítsa az álláskeresőket arra, hogyan találják meg a képzettségüknek, karriercéljaiknak megfelelő állást. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közös kezdeményezést a Heineken Hungária több mint 100 millió forinttal támogatta.
 
   Az összeget a 2009 óta működő Ygen Humánerőforrás Központ kapta, amely a pénzből nem csak az álláskereső napokat finanszírozza, de egy 9 és 15 óra között hívható kék számot és három városban – Budapesten, Miskolcon, Szolnokon – tanácsadó irodákat is működtet. A negyedik iroda Sopronban nyílik, szintén februárban. Az eddigi tapasztalatok szerint a workshopokon és a személyes tanácsadásokon résztvevők közel 70 százaléka 180 napon belül talált állást. A 2016 júliusáig tartó program 10-15 ezer embernek nyújthat segítséget – mondta lapunknak Baracsi Adrienn, az Ygen Humánerőforrás Központ vezetője.
 
Forrás: Világgazdaság

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Tuesday the 19th. .