Módosítaná a kormány a jogállási törvényeket a közszférába vetett bizalom erősítése érdekében.


    Az Igazságügyi Minisztérium pénteken közleményben tájékoztatta az MTI-t, hogy Trócsányi László igazságügyi és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztése alapján a kormány csütörtöki ülésén elfogadta az egyes jogállási tárgyú törvények módosításáról szóló javaslatot.

    A közleménye szerint a törvénymódosítással egyértelművé válik, hogy a közigazgatási szerv munkáltatóként az alkalmazottaival szemben közvádra üldözendő bűntett miatt indult büntetőeljárásról - amennyiben a foglalkoztatottal a megalapozott gyanút közölték -  azonnal tudomást kell, hogy szerezzen.

    A szaktárca jelezte: a bejelentési kötelezettség már most levezethető a jelenlegi szolgálati jogviszonyt rendező szabályozásokból, a módosítással ugyanakkor egyértelművé válik e kötelezettség tartalma, valamint a nem teljesítéséhez szankciót is kapcsol a jogalkotó.

    Indokolásként a tárca közleményében az áll, hogy a kormány kiemelt célkitűzése a közszférába vetett bizalom növelése, ennek érdekében kiemelt figyelmet fordít foglalkoztatottjai feddhetetlenségére.

Forrás: szakszervezetek.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Friday the 24th. .