Nagy az érdeklődés a szaktárca újabb, keret- és pályázati összegben is megemelt kiírása iránt - mondta el a Ma reggelben az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Évről évre nő a családbarát munkahelyek száma Magyarországon, egyre több cég él a pályázati lehetőségekkel - mondta a csütörtöki Ma reggelben az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin hozzátette: nagy érdeklődés fogadja a most megjelenő, márciusig pályázható, keretösszegében duplájára (50 millió forintra) és a pályázható összeg nagyságát tekintve (1,5 millióról 3 millió forintra) is megemelt kiírás iránt.
 
A szakember úgy látja, mára büszkeség, „trendi" családbarát munkahelynek lenni, ami azért fontos, mert valaki, aki gyermekeket nevel, vagy idős szüleit gondozza, úgy mehet be munkahelyére, hogy a problémáit nem kell titokban tartania, hanem nyíltan beszélhet róluk, és számíthat munkaadója segítségére is. Egy profitmaximalizálásra törekvő vállalkozó tudja azt – tette hozzá az államtitkár -, hogy az a jó munkaerő, aki boldogan megy be dolgozni, lelkesen végzi a munkáját, és nem frusztrálja folyamatosan, hogyan egyeztesse össze családi életet a munkahelyével. És itt nemcsak az édesanyákról, de az édesapákról is szó van – tette hozzá.

Egy vállalati óvoda, egy családi napközi, egy nyári tábor persze óriási segítség, ilyet azonban inkább csak a nagyobb cégek engedhetnek meg maguknak, de támogatás lehet már a rugalmas munkaidő is, ha egy szülő például délután hamarabb elmehet a gyerekért az iskolába, óvodába, és otthon este folytathatja a munkát. Nagyon sokat segíthet a részmunkaidős foglalkoztatás lehetősége, de a pici gyermekével otthon lévő anya folyamatos, élő kapcsolata a munkahellyel is ösztönző lehet – hangsúlyozta az államtitkár. Mindezek az intézkedések bátoríthatják a gyermekvállalást, amelynek ma az egyik legnagyobb akadálya, hogy a nők úgy érzik, választaniuk kell munka és család közt – hangsúlyozta az M1 csütörtök reggeli műsorában az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Forrás: szakszervezetek.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Tuesday the 19th. .