A német orvosi kamara adatai szerint Németország számos régiójában hiány van házi- és szakorvosokban. Ám a kórházakban is országosan több mint hatezer orvosi állás nincs betöltve - jelenti az N24 német hírtévé nyomán a Világgazdaság, amely szerint Németországban jelenleg 28 310 külföldi orvos praktizál. A számuk 2002-ben még csak 13 180 volt.


   A legtöbb orvos Romániából érkezik Németországba. Az N24 által megszólaltatott egyik szakember szerint például Bremerhavenben a következő öt-tiz évben a női orvosok fele válik meg hivatásától a kora miatt. Az egyik német kórház személyzeti főnöke pedig külföldi orvosok közvetítésére állt rá. 2012 közepe óta már öt külföldi orvost sikerült Németországba hoznia. Kapcsolatokkal rendelkezik Afganisztánban, Irakban, Iránban, Líbiában és Szíriában is. Az N24 jelentésében azonban az is elhangzik, vannak olyan német kórházak, ahol alig egy orvos beszél csak helyesen németül.
 
Forrás: Világgazdaság

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Thursday the 25th. .