Az Európai Unió szakszervezete szerint 2,26 millióan vannak azok, akiknek nincs munkájuk, mégsem munkanélkülieknek vannak bejelentve.


Hivatalos adatok szerint közel 2,5 millió európai polgárnak nincs munkahelye, és még  ugyanennyi keres jelenleg is munkát - közölte a Trade Union Congress (TUC) nyomán a Világgazdaság.

A TUC nyilatkozata szerint sokkal nagyobb teret kéne biztosítani a munkanélkülieknek. Számtalan új munkahely biztosítására lenne szükség, mint ahogy azt az Egyesült Királyságban vagy az Egyesült Államokban teszik.

 A szervezet főtitkára, Frances O'Grady azt nyilatkozta: "a munkanélküliséget követő skálák azt mutatják, hogy egyre több és több azoknak a száma, akik munkát keresnek. Körülbelül 5 millió ember keres munkát az Európai Unióban".

Hozzátette: további 1,4 millió ember keres részmunkaidős állásokat. O'Grady azt is elmondta, hogy az alacsony fizetések és a bizonytalan beosztások miatt hosszú távon az EU nem számíthat egy erős, biztonságos gazdaságra.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Forrás: Profession.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Friday the 19th. .