Lesújtó eredményt mutat a Tárki legújabb felmérése a magyarok jelenlegi és jövőbeli anyagi helyzetével kapcsolatban. A szakadék tovább mélyül a szegény és gazdag háztartások között – írja a napi.hu.

 

   A háztartásoknak mindössze 18 százaléka véli úgy, hogy anyagi helyzete jó, 7 százalék érzi nagyon rossznak, 24 százalék pedig rossznak. A maradék 51 százalék a "se nem jó, se nem rossz" jelzővel illette saját jelenlegi helyzetét - derül ki a Tárki legújabb kutatásából.

   Az egy évvel későbbre szóló várakozásaikban az emberek közel kétharmada (61 százalék) nem vár változást a háztartás anyagi helyzetében, s közel azonos azok aránya, akik sokkal (5 százalék) vagy valamivel rosszabbra (13 százalék), illetve jobbra (15 százalék) számítanak.

 

Mélyül a szakadék

   A kutatás szerint a nagyon rossz anyagi helyzetűek a jövővel kapcsolatban is pesszimisták, míg a rossz és átlagos csoportba tartozók többsége nem vár változást. Azok többsége is stagnálást vár anyagi helyzetében, akik jónak ítélték a jelenlegi állapotot, azonban ezeknek a háztartásoknak a harmada további javulást vár.

A 12 hónap múlva várható anyagi helyzet a jelenlegi anyagi helyzethez képest (%)
Forrás: Tárki Omnibusz

   Ha minden úgy alakul, ahogy azt az emberek várják akkor ez az anyagi egyenlőtlenségek további növekedését vonja maga után, hiszen a leszakadók arányának növekedése a ma is a legrosszabb anyagi helyzetűek körében a legmagasabb, felhalmozásra pedig a ma is jó helyzetűek lesznek inkább képesek - állapítja meg a kutatás.

Forrás:napi.hu,szakszervezetek.hu

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Thursday the 5th. .