Demonstráción követelte a hat éve változatlan 38 650 forintos köztisztviselői illetményalap húszszázalékos emelését a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szombaton. Az érdekvédők szerint a közszolgálatban dolgozó 110 ezer ember közül 40 ezer csak a minimálbért keresi meg. Arra is fel akarták hívni a figyelmet, hogy a jelenlegi jövedelmi viszonyok mellett a fiatalok nem alapozhatják karrierjüket a közszolgálatára.


A közszférában valóban nem volt általános bérfejlesztés ebben a kormányzati ciklusban, ezért sokaknak a reálbére jelentősen csökkent, azonban egy-egy szektorban volt bérnövelés - emlékeztet az MTI. Az egészségügyben tavaly kezdődött és idén is volt, a tanárok pedagógus-életpályamodelljét idén szeptemberben vezették be, ami sok tanárnak nem jelentett egy fillér béremelést sem, de másoknak több pénz maradt a zsebében - ennek ára a kötelező óraszám emelése volt.

Forrás: somsogytv.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Friday the 24th. .